Op 7 mei gaan we verder met opgesloten migranten helpen

De laatste actie bij de migratiegevangenis van Rotterdam was op 8 april, de grote solibustour.

Door: Gert-Jan van de Vaate

Uiteindelijk zijn we 14 keer gebeld en zijn er een aantal inmiddels alweer vrij. Anderen zijn van advocaat gewisseld. Steeds weer blijkt dat we iets kunnen betekenen, onze acties en onze bezoeken worden om die reden zeer gewaardeerd. We geven hoop en die hoop is niet leeg. De acties gaan daarom gewoon iedere maand door, we verzamelen om 15.00uur aan de voorkant en proberen de mensen in de migratiegevangenis te bereiken met ons telefoonnummer. Kom je ook op 7 mei?

A prisoner for a prisoner

Op zaterdag 8 april werden tennisballen met het telefoonnummer van onze hulplijn over de muren geslagen en met succes: We werden een aantal keren gebeld door mensen die de tennisballen (zie foto hieronder) hadden gevonden.

Tijdens de actie van 8 april werden de activisten die de tennisballen over de muren hadden geslagen overigens wel gearresteerd. Voor hen is het goed om te weten dat zij niet voor niets in de politiecel hebben gezeten. Een heldhaftige actie van deze mensen, je zou kunnen zeggen: a prisoner for a prisoner. Al gaat die vergelijking mank. In het migratiegevang zitten mensen gemiddeld een half jaar, onze tennisbalarrestanten kwamen na een paar uur alweer vrij, met boete, dat dan weer wel. In de afgelopen tijd zijn er meerdere actievoerders gearresteerd. Ook van onze vaste actiegroep. Deze activisten geven echter niet op.

Pas als de migratiegevangenis definitief wordt gesloten is de strijd gewonnen. Tot die tijd gaat de strijd tegen institutioneel racisme door. Het is onacceptabel dat mensen die niet in Europa geboren zijn worden opgesloten in een gevangenis om die reden.

Tot zondag 7 mei. Foto’s: Jan Kees Helms.

This entry was posted in Actie-agenda, Occupy Nationaal, Occupy Rotterdam News. Bookmark the permalink.