Isolatie hongerstaker met 3 dagen verlengd

Vanmorgen heeft de directie van het detentiecentrum besloten de isolatie van de man met 3 dagen te verlengen. Hij had al een plaatsing in de isoleercel gekregen voor een periode van 7 dagen, vanaf afgelopen maandag 6 februari 2017. Hij zal nu dus nog tot 16 februari 2017 in isolatie moeten verblijven.

Vrijdag 10 februari 2017
Door: Gert-Jan van de Vaate Foto: John Versloot/Wim Smit

Ze hebben hem inmiddels ook zijn sweatshirt ontnomen. Op zijn sweatshirt had hij diverse protestleuzen geschreven als :

RACISME = DT&V + een virus

(DT&V: Dienst Terugkeer & Vertrek)

Als het goed is heeft de man vandaag advocaat Frans Willem Verbaas op bezoek gehad. Verbaas heeft zijn diensten aangeboden daar hij gespecialiseerd is in zaken mbt isolatie en hongerstakingen. Ook in het voorjaar van 2013 (zie foto) stond advocaat Frans Willem Verbaas de hongerstakers tijdens de grote hongerstaking in het Rotterdamse detentiecentrum bij.

Op de tweede dag van zijn hongerstaking, de dag vóór de maandelijkse actie van Occupy, werden 2 banners met protestteksten van achter zijn raam met geweld weggehaald. De man werd ruw in zijn nek gegrepen en tegen de muur gedrukt.

De man die in het Rotterdamse detentiecentrum vandaag precies een week in hongerstaking is heeft zijn beklagbrief betreffende zijn isolatie inmiddels geschreven. Hij heeft nu voor a.s. maandag een rechtszaak over zijn detentie.

This entry was posted in Occupy Global, Occupy Nationaal, Occupy Rotterdam News. Bookmark the permalink.