Hongerstaker in detentie Rotterdam in isolatie geplaatst

Vanmorgen vroeg om 09.00uur sprak Occupy Rotterdam met een man die afgelopen zondag naar de hulplijn gebeld heeft. Hij liet toen al weten in hongerstaking te zijn, dat is hij nog steeds. Hij is echter afgelopen maandag in de isolatiecel geplaatst.

Woensdag 8 februari 2017
Door: Gert-Jan van de Vaate

Tijdens de actie afgelopen zondag had hij twee kleine bordjes achter zijn raam. De dag voor de actie heeft de bewaking van het detentiecentrum 2 grotere banners achter zijn raam weggehaald. De man had protestborden gemaakt met daar op:
No Human is Illegal en
Racisme = DT&V

Bij een actie op zijn cel heeft de bewaking ook zijn tv, zijn lakens, de liefdesbrieven van zijn vriendin en een potje met theebladeren meegenomen waarvan de bewaking overtuigd was dat dat drugs waren.

De man is sinds afgelopen vrijdag in hongerstaking, een protestactie tegen zijn opsluiting. Hij verklaart een Europeaan te zijn en verbijsterd te zijn over de omstandigheden waarin hij momenteel verkeert. In gesprek met Occupy droeg hij een sweatshirt met de tekst
RACISME = DT&V + een virus

De man was afgelopen vrijdag 2 weken in detentiecentrum Rotterdam. De eerste week was hij ook in hongerstaking, net als nu dronk hij toen slechts water. Totdat de bewaking de waterleiding op zijn cel afsloot. Toen raakte hij in paniek en heeft hij zijn hongerstaking beeindigd. Deze keer is hij van plan zijn hongerstaking door te zetten.

Occupy houdt nauw contact met de man. Heeft hem juridisch advies gegeven hoe hij een klacht kan indienen tegen zijn plaatsing in isolatie en zal hem volgende week weer bezoeken, liefst met een onafhankelijke arts.

This entry was posted in Occupy Global, Occupy Nationaal, Occupy Rotterdam News. Bookmark the permalink.