Hongerstaker eet weer na 7 dagen in isoleercel

Vanmorgen op dag 9 van zijn hongerstaking heeft de hongerstaker in migratie-detentiecentrum Rotterdam laten weten dat hij na 7 dagen in de isoleercel weer is gaan eten. Hij moet nog wel tot en met donderdag 16 februari in de isoleercel blijven. Hij klonk beter, en is inmiddels in afwachting van de uitspraak van de rechtszaak die hij vandaag had. Dit was de eerste rechtszitting sinds zijn aankomst in het detentiecentrum eind januari 2017.

Maandag 13 februari 2017
Door: Gert-Jan van de Vaate Foto: John Versloot/Wim Smit

Omdat hij in hongerstaking was en protestborden voor zijn raam naar de buitenwereld had gericht werd hij in de isoleercel geplaatst. Nu hij weer is gaan eten gaan ze hem echter niet uit de isoleercel halen. Pas aanstaande donderdag loopt zijn straf in de isoleer af, dan zitten zijn 10 dagen isolatie er op.

Dinsdag 14 februari 2017 zal Occupy de man wederom bezoeken.

This entry was posted in Occupy Global, Occupy Nationaal, Occupy Rotterdam News. Bookmark the permalink.