Hier de hele tekst van de Mic Check tijdens Trump-Protest

Na afloop van Holland Against Hate op het Malieveld in Den Haag klommen gisteren een stel stoere jonge vrouwen op het podium voor een Mic Check actie. Snel greep de organisatie in, de vrouw achter de microfoon werd in een wurghouding vastgehouden (zie foto), de politie werd op het podium geroepen om de actie te stoppen. Zo werd een grote groep jonge vrouwen het woord ontnomen. Later, tijdens de actie in de buurt van de Amerikaanse ambassade, werd alsnog de volgende tekst uitgesproken. In de dagen voor de manifestatie op het Malieveld hield de organisatie de dialoog met deze groep vrouwen ver van zich af.

Donderdag 2 februari 2017
Foto: Gert-Jan van de Vaate


Verzet betekent jouw loyaliteit op te geven aan dit genocidale systeem. Trump en Wilders zijn geen omkering, maar een vervolg op ditzelfde giftige systeem.

Waarom staan we hier? Waarom staan we niet voor de Amerikaanse ambassade? Niet dat het Trump of Wilders of Rutte iets zou uitmaken waar we staan met onze bordjes. Maar toch, we luisteren naar wat ons gezegd wordt. Nu staan we hier, waar we zijn aangewezen; en we zijn veilig. Veilig dat de politie ons niet in elkaar komt slaan, veilig dat we niet vervolgd zullen worden om onze mening. Maar daadwerkelijk verzet komt niet voort uit veiligheid. Het komt niet voort uit bloemen en knuffels geven aan degene die onze medemens onderdrukken. Sla de geschiedenisboeken er maar op na; de wereld verandert niet door liberalen die een passieve vorm van liefde prediken, hoe graag we dat ook zouden willen. Het verandert pas als op het moment dat je bereid bent iets op te geven. Iets op te geven van de ‘Westerse Weelde’ die al 500 jaar gestolen wordt van het grootste deel van onze Aarde, de zogenaamde ‘Derde en Vierde Wereld’ en ‘ontwikkelingslanden’, de ‘probleemgebieden’, de ‘ex-koloniĆ«n’, de ‘banlieus’. ‘Ontwikkeling’ hier betekent destructie elders! Verzet betekent jouw loyaliteit op te geven aan dit genocidale systeem. Trump en Wilders zijn geen omkering, maar een vervolg op ditzelfde giftige systeem. Terwijl wij hier veilig op een grasveldje staan, zijn anderen bezig hun lichaam op het spel te zetten op zoek naar vrijheid. Terwijl we hier veilig op het grasveldje staan, zitten er vele families met kinderen in zogenaamde ‘gezinslocaties’, gevangenissen ter deportatie van. We moeten dit erkennen en we moeten hier tegen opstaat. Racisme heeft haar tentakels te diep om nog te ‘hervormen’.

Er worden continu mensen, inclusief gezinnen met kinderen, gedeporteerd uit dit land zonder dat er een grootschalige demonstratie plaatsvindt. Er zijn drie grensgevangenissen: DC Rotterdam (meer info bij Occupy Rotterdam), Kamp Zeist (‘gewoon’ DC
en de gezinsgevangenis) en DC Schiphol. Er zijn 7 gezinslocaties (meer info bij Geen Kind Aan de Kant) en dan is er nog de ‘vrijheidsbeperkende locatie’ Ter Apel. Dat zijn dus nog eens in totaal 8 locaties voor mensen die weg moeten en die onder druk gezet worden door de Dienst Terugkeer & Vertrek, waar dagelijks een stempelplicht geldt.

I want to believe that the past is done with us
the moment we are done with it
That after the pain we endured in our home country
After the innocent blood that’s shed
We can finally breathe
I learned the hard way
It’s not

Now you tell us that after you created wars in our countries
We are not allowed to enter or stay in your ‘beautiful paradise’
You made and produced these immigrants and refugees
And now you want to punish these people
The only reason some countries are not on the list yet
is because the west wants to profit of, of them
Now that they still can
You talk about our freedom and safety
But who’s freedom and safety are you talking about
You talk about terrorism
But who is the real terrorist

How is it possible that in a ‘democratic’ country
A man like Donald Trump can be president
Don’t come here to talk about ‘democratic values’
comparing this to other countries
and their policies
when you were the one who created them

Like in America
The Netherlands has their own Donald Trump too
Geert Wilders who applauded his action
Who said he wants the same
The man with the most votes
This says a lot about the country we live in
The country, who maybe in the near future doesn’t allow me to stay
But Your hate will not silence me
I will scream louder
Your hate will not silence me
I will scream louder
Your hate will not break me
I will fight harder
This is not a game
This is our lives
We live everyday

Dear people who try to help and safe us at the Malieveld
This is not the 60’s
Now you block our voices
And eliminate us from the dialogue, as if we have nothing to say
As if we are not allowed to come up for what is ours
You talk about us
Not on behalf of us
We are not your victim to save
We are not your objects
To project your Charity work

We are here to deliver this message
from the fires of the world today
Today we resist
We are the world of tomorrow
Tomorrow we resist

This entry was posted in Occupy Global, Occupy Nationaal, Occupy Rotterdam News. Bookmark the permalink.